Oferta
Ryby solone
Zdrowe i smaczne filety śledziowe solone a’la matias oraz śledzie solone to tradycyjny, bazowy produkt do przyrządzania różnorodnych dań rybnych. Oryginalnie w Holandii filety uzyskuje się z tzw. Matiasa, czyli młodziutkiego śledzia do pierwszego roku życia – stąd nazwa. Matiasy są niezastąpione jako główny składnik domowych sałatek śledziowych w różnych sosach lub po prostu filetów śledziowych w śmietanie, nie tylko w okresie świąt. Jako że stanowią bogate źródło łatwo przyswajalnego białka oraz zawierają mnóstwo nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3, powinny być spożywane w ramach zdrowej, zbilansowanej diety. Specjalna technologia produkcji bez sztucznych konserwantów, stosowana przez firmę Rybhand, zapewnia że matiasy zachowują najlepsze walory smakowe i zapachowe.
Przepraszamy, brak wpisów spełniających podane kryteria.