O FIRMIE
Historia firmy

Firma Rybhand powstała w 1991 roku jako mała wędzarnia położona obok domu właścicieli Elżbiety i Leszka Trzcielińskich. Z małego przydomowego zakładu na przestrzeni lat powstało nowoczesne przedsiębiorstwo, które zajmuje się przetwórstwem, importem i eksportem ryb. Podstawą działalności firmy jest przetwórstwo ryb pelagicznych tj. makreli i śledzia. Na ich bazie wytwarzane są salinaty, marynaty, produkty wędzone i wyroby garmażeryjne. Niezwykle istotną część produkcji oraz oferty stanowią ryby białe, w postaci świeżej, mrożonych tusz lub filetów.

Rybhand, po ponad 20 latach działalności, plasuje się jako jedna z najbardziej dynamicznych i elastycznych, pod względem możliwości produkcyjnych, spółek sektora rybnego w Polsce. Wyroby firmy Rybhand od wielu lat cieszą się niesłabnącym zainteresowaniem i uznaniem ze względu na znakomite walory smakowe i zapachowe, co potwierdza współpraca z wieloma sieciami handlowymi w Polsce, a także za granicą. Opierając się na wieloletniej tradycji, aczkolwiek wprowadzając nowoczesne rozwiązania, firma Rybhand ciągle udowadnia, że wysoka jakość produktów nie musi iść w parze z wysoką ceną.

Surowiec rybny sprowadzany jest m. in. ze Stanów Zjednoczonych, Islandii, Norwegii, Grenlandii, Wysp Owczych, Wielkiej Brytanii, Holandii, Peru, Chile, Argentyny, Hiszpanii, Chin, Wietnamu, Australii lub Nowej Zelandii.
Obecność przedstawicieli Rybhandu na większości tragów rybnych na świecie, tj. European Seafood Exposition w Brukseli, International Boston Seafood Show/Seafood Processing America w Bostonie, Fish Internation w Bremen lub Polfish w Gdańsku, daje niepowtarzalne możliwości ciągłego szukania najlepszego jakościowo surowca rybnego oraz prezentacji firmy na branżowej arenie międzynarodowej.

Firma posiada własne chłodnie, mroźnie oraz wyposażone w najnowsze technologie zaplecze produkcyjne pozwalające na wytwarzanie produktów najwyższej jakości. Import surowców, dystrybucja towarów oraz produktów odbywa się za pośrednictwem aut firmowych o różnej ładowności lub przy współpracy z firmami spedycyjnymi, przez co istnieje możliwość obsługi Klienta na terenie całej Polski. Wyroby firmy Rybhand eksportowane są m. in. do Niemiec, Czech, Rosji, Anglii, Irlandii, Afganistanu i Emiratów Arabskich. Główna siedziba spółki, hale produkcyjne oraz centrum dystrybucyjne znajdują się w Jarocinie. Efektywną sprzedaż na terenie całego kraju wspomagają prężnie działające oddziały w Poznaniu, Kaliszu, Szczecinie Piekarach Śląskich, Katowicach oraz w Podczelu k/Kołobrzegu.


Nagrody i certyfikaty
Transport

RYBHAND, posiadając nowoczesną i zróżnicowaną pod względem ładowności flotę pojazdów firmowych oraz przy współpracy z wiodącymi firmami spedycyjnymi, jest w stanie dostarczyć produkty świeże i mrożone do każdego miejsca w Polsce.

Rybhand dowozi pod wskazany adres zamówienia o dowolnej wielkości, minimum logistyczne określane jest na podstawie odległości do odbiorcy.
Zarówno transport całopojazdowy, jak i drobnicowy jest monitorowany na każdym etapie wykonywania zlecenia.

Dostawy produktów świeżych i mrożonych na terenie Polski do odbiorców detalicznych, hurtowych i sieciowych realizowane są zazwyczaj w ciągu 72 godzin. Dostawy produktów świeżych, wymagających kontrolowanej temperatury od +2 do +6 st. C, przy minimum logistycznym jedna paleta, realizowane są w ciągu 48 godzin.

Dostawy za granicę, m. in. do Niemiec, Czech, Rosji, Irlandii, Anglii, Szkocji, Afganistanu lub Emiratów Arabskich ustalane są indywidualnie z odbiorcami.
W 2014 r. firma rozpoczęła gruntowną zmodernizację floty samochodowej, zakupując kilnaście zupełnie nowych aut dostawczych i ciężarowych z nadwoziem typu chłodnia o różnej
ładowności.